Lamellgardiner – en moderne kombinasjon av gardiner og tradisjonell solskjerming.

Den er ofte beste løsning for solskjerming på skråvinduer. Lamellgardiner er et moderne alternativ til gardiner. Siden lameller dekker fra topp til bunn og fra venstre til høyre, de gir maksimal kontroll over lys og privatliv, pluss at de er enkle å vedlikeholde.

hvite lamellgardiner i stue

Er Lamellgardiner det riktige valget for meg?

Horisontale lameller svinger mellom åpen og lukket tilstand eller trekkes til sidene av vinduet. Fordi de er vertikale, kan de bidra til å legge høyden til rom med lav takhøyde, pluss at de fungerer godt med skyveglass eller dører og gulv-til-tak eller karnapper. Som en bonus, er de også lettere å rengjøre, siden de samler mindre støv enn horisontale persienner.

Hvilken lengde og bredde vil fungere for meg?

Lamellene kan variere i bredden, så velg en stil som er komplementære til størrelsen på vinduet. Lamellgardiner bør dekke hele lengden av vinduet for å gi maksimalt med privatliv og lysstyring. For innermontere, mål nøye innsiden av vindusrammen fra topp til bunn og fra venstre til høyre, så vel som dybden av vinduet. For montere på utsiden, mål fra der du har tenkt å henge skyggen til der du ønsker at det skal falle, og deretter mål fra side til side. Sørg for å legge til ca 5 cm ekstra på sidene, topp og bunn for overlapping.

lilla lameller
kjøkken lameller

Hva er forskjellen mellom innermonterte og utenfor-mount vertikale persienner?

Innemonterte og utenformonterte lameller er to forskjellige måter du kan henge dine lamellgardiner på. Velg etter dine estetiske preferanser. Lamellgardiner har et bredt anvendelsesområde. De er ideelle til store vindusarealer. At man kan vende lamellene til fritt utsyn, og samtidig begrense innsyn gjør denne type skjerming svært praktisk. Lamellgardiner fungerer også som romdeler eller avskjerming mellom ulike kontorer. Med dens flotte design passer den utmerket sammen med annen innredning på kontoret eller hjemme.

Motorstyring

For optimal komfort anbefales motorstyring med bryter eller fjernkontroll. Lamellgardiner leveres i 2 typer lamellbredde: 89 mm og 127 mm. Ca. 50 forskjellige tekstiltyper tilbys.

motor på gardiner