Derfor trenger hjemmet ditt solskjerming!

26. januar 2022

Visste du at solskjerming er nyttig til mye mer enn å skjerme for solen? Her gir vi deg flere av dens viktige funksjoner.

  • Beskytter møbler, parkett og øvrig interiør
    Sterke solstråler som skinner rett inn gjennom vinduene utsetter innredningen for skade, som møbler som blir falmet og lignende. Solskjerming vil hindre at disse solstrålene slipper inn og vil dermed beskytte mot den sterke strålingen.
  • Bedre temperaturkontroll i hjemmet
    Solskjerming bidrar til at du kan regulere temperaturen i hjemmet ditt bedre. Vi tilbyr alternativer som både kan bidra til å holde varmen ute om sommeren, og holde kulden ute om vinteren.
  • Hindrer innsyn
    Med solskjerming kan du hindre uønskede blikk utenfra.

Vi skiller mellom utvendig og innvendig solskjerming. Utvendig solskjerming tar ca. 85-90% av solvarmen fra solstrålene, mens innvendig solskjerming tar ca. 3-5%.

Utvendig solskjerming er en god løsning dersom du ønsker å redusere varmeinnslipp og hindre innsyn, og vil i tillegg bli en del av hjemmets utvendige fasade. Utvendig solskjerming kan også fungere som en utvidelse av uteplassen, hvor den blant annet kan benyttes til å sitte under. Slik kan du få større utnyttelse av din uteplass.


(På bildet: Terrassemarkise)

Innvendig solskjerming er en god løsning dersom du ønsker å hindre innsyn. Den vil i tillegg bli en del av interiøret og bidra til enda bedre hjemmekomfort. Vi tilbyr mange ulike løsninger og farger, slik at du kan finne den løsningen som passer best i ditt hjem.


(På bildet: Plisségardiner)

En kombinasjon av både utvendig og innvendig solskjerming er noe mange velger, og kan være gunstig for å enda enklere styre og tilpasse hvor mye dagslys, varme og innsyn du ønsker å slippe inn.

Vi er alltid behjelpelige om du har noen spørsmål eller ønsker veiledning til valg av solskjerming som dekker dine behov.